Epres-mentás "kocsonya"
sponsored links
Nem igazán érek rá mostanában a blogra feltenni recepteket, mert nagyon lefoglal a lányom babaváró bulijára készülõ pelenkatorta, és egyéb pelusokból készült kreálmányok készítése.
Közben azért készítgetek dolgokat, csak írni nincs nagyon idõm.
Ezzel az epres-mentás zselével azonban már elõ kellett rukkolnom, mert nagyon lenyûgözött az íze, és a látványa is.
Hozzávalók:
-2 dl víz
-4 csapott teáskanál zselatin
-2 evõkanál méz
-3 db mentaágvég
-nagy maréknyi érett eper
A vizet felforraltam a mentalevelekkel, majd langyosra hûtöttem, és belekevertem a mézet, a zselatint.
Az érett epreket alaposan, folyóvíz alatt megmostam, és kockákra vágtam.
A fele mennyiségû epret a langyos zselatinba tettem, hogy egy kis eperízt és színt kapjon a lé.
Talpas üvegpoharakba raktam a másik fele eperkockákat, és óvatosan rámertem a mentás-epres zselét.
Hûtõbe tettem, negyedóra múlva már fogyasztottuk is.