Epres-mentás "kocsonya"

2014-05-31

sponsored links


Nem igazán érek rá mostanában a blogra feltenni recepteket, mert nagyon lefoglal a lányom babaváró bulijára készülõ pelenkatorta, és egyéb pelusokból készült kreálmányok készítése.
Közben azért készítgetek dolgokat, csak írni nincs nagyon idõm.
Ezzel az epres-mentás zselével azonban már elõ kellett rukkolnom, mert nagyon lenyûgözött az íze, és a látványa is.


Hozzávalók:

-2 dl víz
-4 csapott teáskanál zselatin
-2 evõkanál méz
-3 db mentaágvég
-nagy maréknyi érett eper


    A vizet felforraltam a mentalevelekkel, majd langyosra hûtöttem, és belekevertem a mézet, a zselatint.
    Az érett epreket alaposan, folyóvíz alatt megmostam, és kockákra vágtam.
    A fele mennyiségû epret a langyos zselatinba tettem, hogy egy kis eperízt és színt kapjon a lé.
    Talpas üvegpoharakba raktam a másik fele eperkockákat, és óvatosan rámertem a mentás-epres zselét.
    Hûtõbe tettem, negyedóra múlva már fogyasztottuk is.


    Folytats a blogon ... konyha-labor.blogspot.com/2014/05/epr...

    sponsored links

    Keres?s